Császár-Lakner Eszter

klinikai szakpszichológus, integratív gyermekterapeuta, katathym imaginatív terapeuta jelölt

Működési nyilvántartási szám: 1847
 • Bemutatkozás

  Császár-Lakner Eszter vagyok, klinikai és mentálhigiéniai gyermek- és ifjúsági szakpszichológus, integratív gyermekterapeuta. 2010 óta dolgozom pszichológusként. Munkám során sokféle nehézséggel, felmerülő kérdéssel találkoztam mind a gyerekek, mind a szülők/felnőttek részéről. Rohanó világunkban minden ember életében eljöhet egy olyan pillanat, amikor úgy érezzük, jó lenne egy kicsit megállni és befelé tekinteni, elgondolkodni: „Mit is szeretnék én az élettől?”, „Honnan jöttem?”, „Merre tartok?”. A kérdések sora végtelen. Minden ember egyedi és megismételhetetlen, ezért alapvető fontosságúnak tartom a hozzám forduló sajátos élmény- és életvilágának megismerését, találkozásaink során a fejlődésbeli szükségletek megértésére és az erőforrások felkutatására törekszem. Terápiás hozzáállásomban meghatározónak tartom a biztonságot adó, pozitív, elfogadó és bizalomteli légkör megteremtését, mely utat nyit az átalakulásra és segíti az újrarendeződést.

  Integratív szemléletben gondolkozom, melynek keretében szívesen dolgozom a problémák széles körében, felnőttek és gyermekek terápiájában egyaránt alkalmazható, dinamikus alapokon nyugvó, katathym imaginatív pszichoterápia módszerével, mely a legkülönfélébb pszichés zavarok és betegségek, illetve testi, pszichoszomatikus tünetek kezelésében is hatékony eszköz lehet, jelentős hatással bír a személyiség egészére, továbbá segítheti a különféle nehéz élethelyzetek (pl. veszteségek) feldolgozásának elindítását.

  Gyerekekkel való munkám során az integratív gyermekterápia nyújt komplex, gazdag eszköztárral rendelkező, átfogó elméleti és módszertani megközelítést, mely által egyénre szabottan nyílik lehetőség a fejlődés elősegítésére a kreatív művészetterápiás technikákon keresztül a mese- és játékterápiás eljárások sokoldalú alkalmazásáig. Fontosnak tartom kiemelni, hogy a gyerekterápia esetében meghatározó jelentősége van a szülőkkel, családdal való közös gondolkodásnak. A találkozások során a szülő-gyermek kapcsolat optimalizálására törekszünk.

 • Végzettségek

  • 2020-tól sématerápia ISST Sématerápia és Tréningközpont Budapest
  • 2012-től katathym imaginatív pszichoterápia Kácsándi Elvira, majd Magyar Komplex Pszichoterápiás Egyesület, szupervíziós fázis
  • 2011–2015 klinikai és mentálhigiéniai gyermek- és ifjúsági szakpszichológus Pécsi Tudományegyetem
  • 2011–2015 integratív gyermekterapeuta Integratív Pszichoterápiás Egyesület
  • 2004–2009 pszichológus és pszichológia szakos tanár Eötvös Loránd Tudományegyetem
  • 2000–2005 művészettörténet szak Eötvös Loránd Tudományegyetem
 • Munkatapasztalat

  • 2018-tól klinikai szakpszichológus Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálat Látásvizsgáló, Gyógypedagógiai Tanácsadó, Korai Fejlesztő, Oktató és Gondozó Tagintézménye
  • 2010 – 2018 pszichológus Bács-Kiskun Megyei Pedagógiai Szakszolgálat
  • 2006 önkéntes Semmelweis Egyetem I. sz. Gyermekklinika, Gyermekpszichiátriai Osztály